begļi ERASMUS+ Jauniešu apmainas sports

Sports kā kopīga valoda

Biedrība “International Youth Cooperation Finland” un Valolinna begļu uzņemšanas centrs 2017. gada 9. septembrī organizēja kopīgu futbola pasākumu. Dalībnieki, kas pārstāv 6 dažādas valstis no Erasmus Plus apmaiņas “Aktīvā jaunatne integrējošai Eiropai”, pievienojās Valolinna iedzīvotājiem, kuri galvenokārt ierodas no Irākas un Afganistānas. Erasmus Plus dalībnieki bija no Spānijas, Horvātijas, Rumānijas, Latvijas, Ungārijas un Somijas. Viņi pavadīja 1. –10. septembri Malminharju studiju centrā Heinolā, kur notika semināri par labdarību, attīstības atbalstu un kopienu.

«Šī bija patiešām laba iespēja iepazīt dažādas kultūras, dažādas tautības, dažādus sapņus un cilvēkus. Īpaši šeit, kur kopā spēlējām sportu. Tā bija arī lieliska iespēja redzēt, kā lietas strādā šeit, Somijā,” mača beigās teica Luka no Horvātijas. Spēles beigās Luka apmainījās ar krēkliņiem ar Ahmedu Kastlu Ahmedu.

Ahmeds piebilda: “Es šodien satiku labus cilvēkus un esmu priecīgs par to. Mums bija patiešām labs mačs. Tā mums bija lieliska pieredze, kā arī pirmā reize, kad spēlējām kopā. Paldies par to, paldies jums visiem…” Mača beigās palikām, lai socializētos un baudītu dažas uzkodas.

Alans, kurš kalpo kā uzņemšanas centra futbola kursa treneris, sacīja: “Bija aizkustinoši redzēt, kā cilvēki no dažādām kultūrām un tautībām satiekas viens ar otru. Tā ir godīga spēle… Finālā varēja saskatīt jau kaimiņu mīlestība.”

Bija aizkustinoši redzēt, kā cilvēki no dažādām kultūrām un tautībām satiekas viens ar otru. Tā ir godīga spēle… Finālā varēja saskatīt jau kaimiņu mīlestība

Alans, begļu komandas trēneris

“Mēs pašlaik īstenojam vingrinājumu projektu, lai aktivizētu bēgļus. Bija jauki, ka tagad bija mačs… Šeit ir tik daudz tautību un valodu, bet sportā mums visiem ir viena un tā pati valoda”, sacīja Inka Sipilä, kas ir uzņemšanas centra vingrošanas projekta vadītāja.

Šeit ir tik daudz tautību un valodu, bet sportā mums visiem ir viena un tā pati valoda

Inka Sipilä

Arī laika apstākļi bija ideāli. Pēc apskāvieniem, īkšķiem un kopīgajām fotogrāfijām Valolinna iedzīvotāji atgriezās savās mājās, un jauniešu apmaiņas komanda devās uz Malminharju, lai turpinātu savu programmu. Lai gan visi spēlētāji bija no dažādām valsts daļām, dažādiem apstākļiem un dažādām kultūrām, šodien mēs visi bijām vienādi. Draudzība un kopība ne vienmēr prasa valodas prasmi, bieži vien pietiek ar kopīgu interesi un pozitīvu attieksmi.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    X
    X